Coupon Review: voedselintolerantie test

0
Coupon Review: voedselintolerantie test

Af en toe wat pukkels, dan weer een droge huid en soms rode vlekken. De vriendin van mijn huisgenoot had last van een onrustige huid. Om te testen of dit iets te maken had met haar eetpatroon, ging ze naar een kliniek in Amersfoort. Ik kon dit me nauwelijks voorstellen. In mijn ogen at zij juist erg gezond. Uit de test kwam een verassend resultaat naar voren. Zij bleek juist intolerant te zijn voor veel dingen die als ‘gezond’ worden gezien. Zalm, avocado’s en cacao bleek zij niet goed te kunnen verdragen. Via Groupon zag ik een aanbieding om ook een intolerantie test te doen. Nu moet ik toegeven dat ik nergens last van heb. Voor zover ik weer ben ik nooit ergens allergisch voor geweest. Ook heb ik een rustige huid, dus daarvoor hoefde ik het ook niet te doen. Toch was ik nieuwsgierig. Wat als ik voor niks s’avonds netjes mijn broccoli op at? Wat als bleek dat het voor mij veel beter als ik die smerige groente liet staan?

Ik kocht de coupon via Groupon en bestelde de test. In mijn mail kreeg ik instructies. Ik moest 3 haren, inclusief de wortel, opsturen naar een adres in Nederland. Na 10 werkdagen zou ik mijn testresultaten via de mail ontvangen. Toen ik mijn testresultaten binnen kreeg was ik zwaar teleurgesteld. Niet alleen was ik lactose intolerant, ook mocht ik onder andere geen frambozen, aardbeien, cacao en gerstemout. Geen kaas, geen ijs en geen bier meer voor mij. Wat een waslijst aan dingen die ik allemaal niet meer zou mogen! Vrijwel direct na het lezen van de resultaten, heb ik besloten dat ik niks met de uitslag ging doen. Er zijn genoeg mensen die creatief zijn met gerechten en er allerlei oplossingen voor vinden, voor mij gaat dit echter net een stapje te ver. Een lekker kaasje en een speciaalbier op het terras zijn voor mij geluksmomentjes en aangezien ik nergens last van heb, stop ik daar niet zomaar mee. In de supermarkt zal ik wel minder snel wat abrikozen in mijn mandje gooien onder het mom van ‘zo, even lekker die twee stuks fruit naar binnen rammen’, maar daar houdt het dan ook wel mee op.

Voor de bovenstaande producten zou ik intolerant zijn. Dit is een klein deel van de lijst.

Voedselintolerantie testen op basis van DNA worden in twijfel gebracht (bijvoorbeeld hier), maar ik meng me liever niet in de discussie of het wel of niet waar zou zijn. Ik heb sowieso een beetje het idee dat ‘gezond’ eten een relatief iets is geworden. Het is zo persoonlijk.

En de vriendin van mijn huisgenoot? Die zegt dat ze heeft gemerkt dat haar huid wel rustiger is geworden. Die is dus zeer te spreken over de test.

Tja, je moet zelf maar kijken of dit misschien iets voor jou is. Voor mij heeft het dus niet echt iets veranderd.

De Groupon is te koop vanaf €29,99 voor Intolerantie & Voedingsstoffen​ test. Klik hier om te bekijken.

 

LEAVE A REPLY