Studentenkorting

1
Studentenkorting

Je studententijd schijnt de beste tijd van je leven te zijn. Hoewel ik mag hopen dat de tijd erna minstens net zo leuk is, ben ik het er mee eens dat ik niets te klagen heb. Veel vrij, op maandagavond spontaan besluiten om uit te gaan, vormt vrijwel nooit een probleem en de tentamenperiode heeft soms ook zo zijn charme. Het enige wat soms ontbreekt is shitloads aan money. Aangezien het met de gemiddelde studenten bijbaan niet naar binnen stroomt, zijn winkels soms best wel duur. Maar gelukkig daar is wat op verzonnen: studentenkorting. Als je bij sommige winkels met je collegepas zwaait heb je al gauw 10 tot 20 procent korting. Ben je student? Vergeet die dan niet te gebruiken als je bij de volgende (web)winkel aan het afrekenen bent.

Foto: WE.nl

WE, 10% korting op de nieuwe collectie. – Je moet er wel eerst even voor naar de winkel, met je collegekaart én een identiteitsbewijs, maar daarna wordt de korting ook automatisch online verrekend. Had je nog geen WE account? Dan krijg je ook een kortingsvoucher ter waarde van €5 . Klik hier om te bekijken.

Riverisland, 20% korting op de nieuwe collectie. – Ga naar de website, vul in aan welke Universiteit/Hogeschool je studeert en voer je studentenmail in. Eventueel kan je in plaats van je emailadres ook een scan of foto uploaden van één van de volgende documenten: studentenkaart van de instelling, bevestigingsbrief, studievakken- of puntenoverzicht, maar dat lijkt mij meer gedoe dan je studentenmail opgeven. Klik hier om te bekijken.

Topshop, 10% korting op de nieuwe collectie. – Laat bij het afrekenen je studentenkaart zien en ontvang 10% korting. Hoe je het online toepast begrijp ik niet helemaal. Het is wel een optie om bij het afrekenen een studentenkorting of een vouchercode in te vullen, maar wat je dan precies moet invullen is mij onduidelijk. Klik hier om te bekijken.

Zalando, 10% korting bij een minimale besteding van €30 euro. – Maak een Zalando account aan met je studentenmail of pas je huidige emailades in je Zalando account aan naar je studentenmail. Na ongeveer 3 dagen krijg je dan een kortingscode van 10% die 3x geldt. Vanaf dan zul je elke maand weer een nieuwe code ontvangen die dan weer 3x geldig is. De minimale bestelwaarde is €30 euro en het maximum is €300 euro. Opzich prima korting, maar over het algemeen is er altijd wel een kortingscode van Zalando te vinden. Die werken wel meestal pas vanaf €50 of €75 euro. Klik hier om te bekijken.

Dr Martens, 10% korting.- Alleen geldig in fysieke winkels.

Forever21, 10% korting op de nieuwe collectie. – Ga naar Forever21.nl en maak een Studentbean ID aan. Vul je studentenmail in en verifier je account. Klik hier om te bekijken.

American Book store, 10% korting. –  Op vertoon van je studentenpas krijg je 10% korting bij The American Book Centre. Vestigingen in Amsterdam en Den Haag. Klik hier om te bekijken.

New York Pizza, kleine pizza voor €4,99 bij afhalen.- Op dinsdag geldt deze aanbieding voor iedereen, maar de rest van de week is deze korting alleen geldig op vertoon van je studentenpas. Je moet je pizza wel zelf even afhalen, want de korting geldt niet op bezorgen. Klik hier om te bekijken.

Foto: Yoghurtbarn.nl

Yoghurt Barn, 10% korting. – Korting op een yoghurt met zelfgekozen toppings of een kopje koffie. Met je studentenkaart krijg je 10% korting bij de Yoghurt Barn. Vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Den Bosch. Geldt niet op deals, high tea, brunch en picknick.

Pizzahut, verschillende kortingen. –  Van een volledig menu met geselecteerde pizza’s tot een pizza buffet. Bij Pizzahut lopen verschillende acties voor studenten. Klik hier om ze te bekijken.

Artis, €3 per persoon. – Studenten uit Amsterdam (en omgeving) kunnen voor €3 naar artis. De tickets kun je alleen afhalen bij de kassa. Afhankelijk van je onderwijsinstelling moet je mogelijk ook een geldig  bewijs van inschrijving meenemen. Meer weten over de toegang of over Micropia? Klik dan hier. De korting geldt voor de volgende instellingen: ROC Amsterdam, UvA, VU, HvA, PABO Amsterdam, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Gerrit Rietveld Academie, Tio, Rijksakademie van beeldende kunsten en Inholland (regio Noord-Holland).

Rob Peetoom, 20% korting op alle behandelingen.- Wenkbrauwen laten doen? Highlights laten zetten? Bij Rob Peetoom krijg je 20% korting op alle behandelingen. Boek online een afspraak en laat vervolgens op de locatie een geldig identiteitsbewijs en een geldige collegekaart zien. Geldt in de volgende steden: Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Niet geldig in het weekend of op koopavonden. Geen student, maar wel jonger dan 20? Dan geldt deze korting ook voor jou. Klik hier om te bekijken.

The waxbar, 20% korting. – 20% korting op alle behandelingen of pakketten als je een afspraak maakt op maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 16.00. The Waxbar heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Breda, Amersfoort en Noordwijk. Klik hier om te bekijken.

Pathé bioscopen, 20% korting. – 20% korting op reguliere en IMAX tickets bij Pathé. Geldt van maandag t/m donderdag. Op vrijdag is de korting geldig tot 18.00 uur.  Klik hier om te bekijken.

Foto: Spotify.nl

Spotify Premium voor €4,99. – Normaal kost Spotify Premium €9,99, maar speciaal voor studenten is er een leukere prijs. Klik hier om te bekijken. Let op, dit aanbod geldt per jaar. Indien de periode van 12 maanden erop zit, betaal je automatisch €9,99, tenzij je minimaal een maand van te voren het abonnement opzegt. Vervolgens kun je weer een kortingsperiode activeren. Het is mogelijk om de kortingsperiode 3x te activeren. Je kunt dus 36 maanden gebruik maken van deze studentenactie (mits je in die periode student bent). Je hebt een creditcard nodig om gebruik te maken van een Spotify Premium account. Klik hier om te bekijken.

Europacar, 10% korting. – Op kamers? Verhuizen? Dan kan het handig zijn om een busje te huren. Via Europacar krijg je als student 10% korting. Klik hier om te bekijken.

Surfspot, verschillende kortingen.-  Surfspot heeft goedkope software pakketten voor studenten en docenten in het hoge onderwijs. Denk aan bijvoorbeeld Microsoft Word, Adobe Photoshop en SPSS, Verder krijg je korting op antivirus pakketen, cursussen en electronica. Klik hier om te bekijken

Knaek app. – Via deze app krijg je korting op onder andere (aangesloten) Etos winkels, Hunkemoller en LowieKopie. De app zelf kost €10,-. Neem dus eerst even een kijkje op de website of je het geld er weer uit haalt, voordat je hem aanschaft. Klik hier om te bekijken.

 

Ken jij nog meer winkels waar je studentenkorting krijgt?

  1. Super leuk artikel, ik wist helemaal niet dat er zo veel winkels zijn die korting aanbieden! Ik sla deze pagina even op 🙂

LEAVE A REPLY