Coupon review: House of Bols

1
Coupon review: House of Bols

Inspiratie nodig voor een leuke date? Of wil je wel eens iets anders doen dan een drankje in je vaste kroeg? Dan heb ik hier een onwijs leuke tip! Via Groupon zag ik een bon om een middag/avond bij House of Bols een cocktail workshop te volgen en het museum te bekijken. Ik vond het een zeer geslaagde avond!

Voor €40,- kreeg ik twee toegangskaartjes tot het museum en een plekje in de workshop. Die workshop wordt twee keer per dag gegeven, namelijk om 15:00 & 17:30. Bij de ingang krijg je een likeur die je tijdens de tour drinkt, een muntje voor één cocktail en een audiotour. Wij hebben ervoor gekozen om eerst te museumtour te doen en dan de cocktail workshop te volgen. Tijdens de museumtour krijg je een stukje geschiedenis over Bols, ruik je verschillende likeuren en zie je vrij globaal hoe het destilleerproces in elkaar zit. Het museum in simpel, vrij kort en niet heel erg verrassend. Binnen een halfuur hadden we het museum wel gezien.

Maar dan het gedeelte waar ik super enthousiast over ben: de workshop. Een vrolijk meisje gaf de workshop en vertelde meer over de verschillen in likeuren.  Zij vertelde bijvoorbeeld dat de yoghurtlikeur op aanvraag van een Japans bedrijf is gemaakt en één van de best lopende likeuren is. We mochten er ook eentje proeven en hoewel de yoghurtlikeur zeker mijn interesse had, heb ik de butterscotch geprobeerd. Errug lekker! Vervolgens begon het leukst gedeelte: zelf twee cocktails maken.

Hierboven zie je de eerste cocktail, The Swizzle. Hij is fruitig, fris en gemaakt met mijn favoriete fruit: passievrucht.  In The Swizzle zit jenever, kiwilikeur, suiker, limoen en passievrucht. We gebruikten hiervoor een speciale swizzle stick. Mocht je spontaan zin hebben in dit drankje, dan vind je het recept hier.

De tweede cocktail was een Aged mai Thai. Gemaakt met oude jenever, sinaasappellikeur, amandelsiroop, suikersiroop en limoen. Bij deze cocktail gingen we los met de cocktailshaker. Zie je trouwens het limoentje op de foto? Die hebben ze in de oven gedroogd op 150 graden, hoe gaaf ziet dat eruit?

De cocktails vond ik beiden heerlijk, maar mijn voorkeur ging uit naar the Swizzle. Net wat minder zwaar en iets frisser. Tijdens de workshop werd er trouwens alle tijd genomen om onze vragen te beantwoorden, te proeven en werd er gelachen en geproost met de rest van de deelnemers.

Na de workshop ging het feest door: ik had mijn muntje nog. Tijd om een cocktail aan de bar uitzoeken. De keuze was enorm. Van een milkshake of cheesecake cocktail tot de bekende cosmopolitan. Alle cocktails zagen er prachtig uit en smaakten heerlijk (maar dat kan ook komen omdat ik er al twee naar binnen had gewerkt;)). De bar staat vol met allemaal gekleurde likeuren en overal staan tafeltjes. Mocht je nog een cocktail willen proberen dan is het ook mogelijk om muntjes bij te kopen voor €5 per stuk.

De namen van de drankjes weet ik niet meer, maar onze keuze viel op een blauwe bessen cocktail en eentje met aardbei en bitterlemon.

Ik vond de avond zeer geslaagd. Voor €20 per persoon heb je een leuke date/activiteit waarbij je een klein stukje museum, een activiteit en lekkere drankjes combineert. Ik vond deze combinatie echt ideaal en kan het iedereen aanraden die net even iets specialers wilt doen op een doordeweekse avond of zondagavond. Voor €10 is het ook mogelijk om via Groupon een normale ticket, dus zonder workshop, aan te schaffen. Dat lijkt me wel een stuk saaier aangezien ik niet echt onder de indruk was van het museum zelf, maar juist de workshop zo leuk vond.

Voor €10 krijg je toegang tot het museum. Normaal is de toegangsprijs €16. Bij deze prijs zit ook 1 likeur, een audiotour en één cocktail inbegrepen. Klik hier om te bekijken. Voor €20 krijg je het bovenstaande plus een workshop om 15:00 of 17:30 (zaterdagen uitgesloten), dit is het ticket dat ik heb gekocht. Klik hier om te bekijken.

Voor (grote) groepen vind ik deze activiteit iets minder geslaagd, omdat het zitgedeelte in de bar beperkt is en je dan dus de kans hebt dat je met je cocktail moet staan.

Beoordeling: 4.5 van 5 sterren

  1. Super leuk idee om te doen!! Mijn favo cocktail is een Moscow Mule, die zou ik graag een keer leren maken, bedankt voor de tip 😀

LEAVE A REPLY