Uiteten bij The Seafood Bar

4
Uiteten bij The Seafood Bar

Huh? Een artikel over The Seafood Bar op een blog over coupons? Ik moet toegeven, The Seafood Bar lijkt misschien niet echt een goedkope optie. Ik eet er wel eens vaker en als je de luxe menu items neemt ben je zo 45 euro per persoon kwijt. Toch zit er ook pareltje tussen die ook een leuke prijs heeft. Vandaar dat ik jullie echt even moet vertellen over de kibbeling, want die is echt heerlijk en die moét je gewoon eens proberen. Het is de lekkerste kibbeling die ik ooit heb gegeten.

Foto: the seafoodbar

Op dit moment zijn er drie locaties van The Seafood Bar in Amsterdam. Eentje in de van Baerlestraat, een in de Ferdinandbol en een bij het Spui. De laatst genoemde locatie is op dit moment aan het verbouwen en gaat in december weer open. Het interieur is in elke locatie vrijwel hetzelfde: wit, minimalistisch, maar wel gezellig. Ik vind het er overigens s’avonds gezelliger uitzien dan dat de bovenstaande foto doet vermoeden. Als je binnenkomt en er is plek (het is handig om voor de zekerheid te reserveren) krijg je eerst zakje met brood en zelfgemaakte kruidenboter. Vervolgens kun je kiezen uit veel menuitems. Op het menu staat heerlijk fingerfood, goede soepen en diverse plateus. Ook de oesters schijnen goed te zijn, maar dit kan ik niet beamen: ik vind oesters maar slijmerige monstertjes. Hoewel ik best wel wat dingen heb geprobeerd, was het afgelopen weekend de eerste keer dat ik voor het simpelste gerecht op het menu koos. En man man man wat was de kibbeling een goede keuze.

De kibbeling is zacht, niet te zout en niet te vet. Je proeft dat de vis, en ook het vet waar het in gebakken is,  vers is. Verder wordt het geserveerd met frietjes, een frisse salade en een bakje ravigotte saus. Soms kan simpel zo lekker zijn. Hoewel ik na dit gerecht goed vol zat, miste ik achterof toch wel wat groente, dus mocht ik de volgende keer weer voor de kibbeling gaan, dan neem ik er een bakje seizoensgroenten bij om te delen.

De rekening (zonder fooi)

2 Kibbeling €25,90

1 Glas rueda Verdejo €4,75

1 Coca Cola €2,95

Totaal: €33,60

Vind ik een mooie prijs voor een gezellig avondje, met een lekker gerecht en een goed glas wijn.

LEAVE A REPLY