Budget recept: Pasta met zoete aardappel

1
Budget recept: Pasta met zoete aardappel

Als ik vertel dat één van mijn favoriete ‘snelle’ recepten een zoete-aardappel pasta is, krijg ik vaak verbaasde reacties. Aardappel EN pasta? Het klinkt als een vreemde combinatie, maar dit is ZO lekker en ZO makkelijk. Dit gerecht is licht pittig door de rode peper, hartig door de kaas en zacht-zoet door de aardappel. Het is onwijs makkelijk te maken en tot nu toe heb ik alleen maar enthousiaste reacties gehad op dit gerecht. De basis is een pasta aglio-olio. Olijfolie met knoflook en chili is dus je ‘saus’.

Benodigdheden voor 4 personen:

4 grote zoete aardappelen (oranje!) €2,60 Lidl

2 grote tenen knoflook €1,29 Lidl (de prijs is voor 3 bollen knoflook)

1 chili peper of chilipoeder €0.79 Lidl (de prijs is voor 2 pepers)

1 blok parmezaanse kaas €2,99 Lidl

1 zak penne rigate €0,59 Lidl           

1 bakje peterselie €0,89 Lidl

De zoete aardappel en de parmezaanse kaas zijn het goedkoopste bij de Lidl.

Totaal: €9,15. €2,28 per persoon.

Uit het keukenkastje:

Olijfolie

Zout

Peper

Verwarm de oven voor op 200C. Schil de zoete aardappel en snij het in blokjes van circa 3 centimeter. Leg de blokjes op een bakplaat en hussel er olijfolie en zout doorheen. Afhankelijk van je oven zijn de aardappels na circa 30 minuten gaar. Ze moeten goed zacht zijn, maar niet ‘brokkelen’.  

Kook de pasta met een beetje zout volgens de verpakking. Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snijd fijn. Hak de peterselie fijn en rasp het gehele blok parmezaanse kaas.

Wacht tot de penne al dente is en haal de zoete aardappel uit de oven.

Giet circa 4 eetlepels olijfolie in een grote pan en pers de knoflook fijn in de pan. Voeg de fijngesneden chili toe en fruit de gesneden chili en de knoflook samen in de pan. Voeg vervolgens de al dente pasta toe en roer het door de olie. Als de pasta er nog niet glazig uitziet, dan mag er nog wat extra olijfolie bij. Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en hussel alles op middelhoog vuur door elkaar. De helft van de parmezaanse kaas kan alvast toegevoegd worden.Voeg naar smaak eventueel nog wat peper en zout toe. Zet het vuur uit en hussel de peterselie erdoorheen. Schep de pasta op de borden en garneer met nog wat extra parmezaanse kaas en peterselie.

Dit is echt een recept in de categorie ‘comfort food’. Het is redelijk machtig, maar het is echt heerlijk. Het is helemaal aan te passen naar smaak. Wil je iets meer kik? Voeg dan meer chili toe. Geen date? Dan kan er nog prima een knoflook teen bij.

Eventueel is het trouwens ook prima om de verse chili door wat gedroogde chili poeder te vervangen.

LEAVE A REPLY