Apps die niet op een tablet/telefoon mogen ontbreken

0
Apps die niet op een tablet/telefoon mogen ontbreken

Soms heb je een app waar je niet meer zonder kunt. Voor mij is dat bijvoorbeeld Google Maps. Zonder die app kom nergens en was mijn leven een stuk ingewikkelder geweest. Ik mag van geluk spreken dat het tijdperk van papierkaarten lezen, zonder een stem die je verteld welke richting je op moet, vrijwel voorbij is. Google Maps kent iedereen wel, dus die raad ik hier niet aan. Er zijn een aantal apps die, voor zover ik weet, niet iedereen kent en gebruikt, maar die wel erg leuk en handig zijn.

Scanner app.- Thuis heb ik geen kopieermachine. Als ik een simpele scan moet maken moet ik dus altijd naar een Copyshop. Best irritant. Een vriendin van me zei dat ik er ook gewoon een app voor kon downloaden. Gewoon een fotootje maken en klaar. Zo. Das hendig. Misschien heb ik onder een steen geleefd en weet iedereen allang van het bestaan van deze app. Ik vind het in ieder geval lekker makkelijk als ik bijvoorbeeld een scan van mijn transcript, ID of een brief moet aanleveren. Je maakt een foto van het bestand en bij de Tiny Scanner app kun je kiezen hoe donker of licht je het bestand wilt hebben.

Hieronder een aantal voorbeelden van de app.

Voorbeeld Scanner

Hierboven zie je twee verschillende scan opties. De lichtere variant en de donkere.

Tapp.- Deze app werkt niet zoals Untapped of Biertegoed (ook leuke apps trouwens). Deze app verbindt je telefoon aan het systeem van een restaurant. Zo kun je zelf bestellen via je telefoon, je rekening bekijken en je oude bonnetjes ook terug zien. Onpersoonlijk? Een beetje, je hebt immers niet echt meer contact met het personeel. Bij een bestelling met een groep is het wel echt een uitkomst. Ook leuk: Je krijgt het eerste biertje gratis.

Via je persoonlijke code is het ook mogelijk om nog meer biertjes bij elkaar te sprokkelen. Geef de code aan een vriend(in). Als hij/zij vervolgens een account aanmaakt en de code invoert, krijgen jullie beiden een extra biertje gratis. Mocht je geen bier drinker zijn; het gratis biertje betekend eigenlijk dat er €3 euro van je rekening wordt afgehaald. Cheers.

Canva app.- Handig voor uitnodigingen, bestanden en simpele logo’s. Canva is een gebruiksvriendelijk design programma met ontelbaar veel mogelijkheden. Zo is het ook moglijk om een mooi CV of Infographic met dit programma’tje te maken. Het is een grote database met illustraties, foto’s en ontwerpen. Alles is gemakkelijk naar eigen smaak aan te passen. Hoewel er meer mogelijkheden zijn voor betalende gebruikers, is de gewone versie ook dikke prima. Voor je telefoon is Canva minder geschikt. Ik gebruik de website het liefst op mijn laptop. Soms maak ik aanpassingen via de app of ik download te bestanden via mijn IPad.

Voorbeeld Canva

Hier heb ik even snel een simpel kaartje in elkaar gezet. Alle kleuren en afbeeldingen zijn volledig aan te passen. Je kunt eigen illustraties of foto’s gebruiken, maar deze afbeeldingen heb ik uit de gratis database geplukt.

Cut out.- Geen zin om Photoshop te gebruiken of weet je überhaupt niet hoe je Photoshop gebruikt? Met deze app knip en plak je gemakkelijk in foto’s. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld uit de ene foto wegknippen, om hem vervolg weer op een andere achtergrond te plaatsen. Hieronder poseer ik op een random trapje in Spanje. Op de foto rechts poseer ik op een random trap die ik via Google heb gevonden.

Dit is snel gedaan en als je goed kijkt zie je dat het niet helemaal netjes is uitgeknipt, maar het is best een geinig programma en het is simpel in gebruik. Voor Android heet de app ‘Cut paste’. Voor IOS heb ik ‘Branner’ gebruikt.

Over.- Ook deze app heeft, net als Canva, een grote database aan illustraties. De opties als onbetaalde gebruiker zijn niet heel groot, maar toch heb ik er een aantal leuke achtergronden voor mijn telefoon/Ipad mee weten te maken.

Bestel app

LEAVE A REPLY