December Kalender

0
December Kalender

In de feestmaand van het jaar worden er onwijs veel leuke activiteiten georganiseerd. Slaat de verveling tijdens de donkere dagen toe? Dan heb ik hier een uitgebreide lijst van leuke marktjes, parades en meer.

Foto: IceAmsterdam website

Gehele maand december, schaatsen. Amsterdam. Yes! Er kan weer geschaatst worden op het museumplein. Entree: vanaf €4,50 zonder schaatsen. Klik hier om te bekijken.

Gehele maand december, Amsterdam Light Festival. Amsterdam. Door Amsterdam zijn er s’avonds verschillende kunstwerken te aanschouwen. Je kunt ervoor kiezen om de looproute te nemen. Die is gratis en aan het begin krijg je een bandje waarmee je onder andere een portie bitterballen krijgt. De kunstwerken liggen alleen best ver uit elkaar. Het is ook een optie om het Light Festival per boot te aanschouwen. Entree: gratis, voor boottickets kun je kijken op bijvoorbeeld Social Deal of Groupon. Klik hier om te bekijken.

Vanaf december, 4D bioscopen. Amsterdam & Rotterdam. In Amsterdam en Rotterdam opent Pathé de eerste 4D zalen in Nederland. Voor een ongewone bioscoopervaring moet je de website even in de gaten houden.

Gehele maand december, Museum Willet-Holthuysen. Amsterdam. Het Museum Willet-Holthuysen laat  zien hoe het vermogende echtpaar Willet in de 19de eeuw Kerstmis vierde. Het museum is omgetoverd tot een waar kerst-paleis. 25 december gesloten. Entree: €9,-

WEEK 49

1 t/m 17 december, alleen op vrijdag en zaterdag, Pampus. Amsterdam. Elke vrijdag en zaterdag in de periode van 4 november tot 17 december opent Pampus de deuren voor gasten die naast een rondleiding door het fort, ook gezellig willen eten. Al het eten is bereid met lokale duurzame producten. Er zijn vuurkorven en er is glühwein. Alleen mogelijk met een reservering.

 5 ,12 & 19 december, Truffle Tuesday. Amsterdam. Bij 5&33 op de martelaarsgracht (Amsterdam) is het elke dinsdag Truffle Tuesday. Voor €20 euro heb je een bord met Truffel tagliolini en een glas prosecco.

5, 12 & 19 december, Bands & Bites. Amsterdam. Elke dinsdag is er bij de Foodhallen live muziek. Naast alle lekkere foodstands geniet je dus ook van goede muziek.

7 ,8, 9, 10 & 11 december, Masters of LXRY. Amsterdam. Op deze grote beurs in de Rai staan tijdens de Masters of LXRY mooie auto’s, foodtrucks, boten en liggen er dure sieraden. Entree: normaal zijn kaartjes 40 euro, maar op marktplaats worden ze vaak voor 10 euro verkocht.

9 december, Lanceer een T-shirt. Amsterdam. Bij de Levi’s T-shirt Print Bar ontwerp je binnen enkele minuten je eigen gepersonaliseerde Levi’s batwing t-shirt. Dit evenement is van 10:00 tot 13:00.

9 december, Sissy-Boy kerstmarkt. Amsterdam. Op 9 december is de Sissy-Boy kerstmarkt er weer! Je scoort Sissy-boy items met fikse kortingen. Elke keer scoor ik hier weer onwijs mooie spullen. Entree: gratis

9 & 10 december, Kerstmarkt/winterbier festival. Haarlem. De grootste kerstmarkt van Nederland en wat mij betreft ook één van de leukste. In Haarlem is het dubbel feest, want op dezelfde data  is er in Haarlem ook een Winterbier festival. Het Winterbier festival wordt achter de Jopenkerk gehouden. Koop alvast een ticket voor het startpakket online: €20,- (voorverkoop). Inhoud startpakket: 6 munten, Haarlems Winterbier festival-glas, flesje chaudfontaine blauw en een pen. Entree van de kerstmarkt is gratis.

10 december, Sunday Market. Amsterdam. Dit gezellig marktje heeft diverse kraampjes met onder andere handgemaakte sieraden en lekker olijfolies. Verder zijn er veel foodtrucks, foodstands en is er live muziek. Entree: gratis

WEEK 50

15 december, Santa Run. Haarlem. Loop 3 of 6 km hard door de binnenstad van Haarlem in een kerstmanpak. Aansluitend is er ook nog een borrel en een feestje. De inschrijving kost €12,50

15 december, Gouda bij Kaarslicht. Gouda. In Gouda zijn op 5 december zijn door de gehele stad optredens. De winkels zijn langer open en er is live muziek. Om 18:30 wordt het stadhuis met 1500 kaarsen verlicht.

15 december t/m 30 december, Wintergarten in TivoliVredenburg. Utrecht. Tijdens dit Eindejaarsfestival is er van alles te doen in Tivolivredenburg. Er is onder andere een silent disco, een pop-up restaurant en een marktje.

15-16-17 december, Artist weekend. Amsterdam. Women + Craft + Poetry in Amsterdam. Castrum Peregrini op de Herengracht zal in het teken staan van ‘The Female Perspective’.

16 december, Christmas Carols. Amsterdam. Tussen 15:30 en 16:30 wordt er op het plein bij Nationale Opera & ballet een gratis kerstconcert gegeven door zangers uit het Koor van De Nationale Opera en het Nieuw Amsterdam Kinderkoor. Er wordt gratis koffie, thee en chocolademelk uitgedeeld en er is een kleine kerstmarkt. Er is ook een poffertjeskraam. Entree: Gratis

16 & 17 december, IJ-hallen. Amsterdam. Grote vlooienmarkt bij het NDSM-werf.  Entree: €5 voor volwassenen, €2 voor kinderen.

17 december, Pure Markt. Amsterdam. Op deze markt vind je pure producten, verkocht door de producenten zelf. Deze editie wordt gehouden in park Frankendael.

En ook zoals hierboven al vermeldt, Truffle Tuesday, Bands & Bites vinden ook deze week nog plaats.

WEEK 51

18 december t/m 24 december, Serious Request. Apeldoorn. Het glazen huis van 3FM staat dit jaar in Apeldoorn. De opbrengst gaat dit jaar naar het Rode Kruis.

21 december t/m 1 januari, de Amsterdamse winterparade. Amsterdam. Nieuw dit jaar: de Amsterdamse winterparade! Het beloofd veel goeds. Er is onder andere een schaatsbaan, een foodmarket, een bioscoop  en een beer village. Tickets vanaf  €8,50.

21 december tot 7 januari, Hortus by light. Amsterdam. De Hortus is deze winter extra lang open tijdens de unieke ‘Hortus by Light’ avonden. Op deze speciale avondopenstelling kun je genieten van een sfeervol verlichte tuin, het winterterras met kampvuur en glühwein. Niet open op 30 & 31 december en op 1,2,3 januari. Entree: €5

22 december, SBF special edition spoorwegmuseum. Amsterdam. Op vrijdag 22 december is het Spoorwegmuseum de locatie voor  een gezellig kerstfestival. Er is onder andere een ijsbaan, carrousel en live muziek. Er worden biertjes geschonken uit alle streken van de wereld. Het festival is vrijdag 22 december van 19.00 tot 23.00.  Entree: ticket EUR 28,50 hierin zit inbegrepen: – entree museum (winterstation) – 5 muntjes – biermenu boekje – proefglas. Losse muntjes zijn verkrijgbaar tijdens het festival ( EUR 2,50).

En ook zoals hierboven al vermeldt, Truffle Tuesday(zie week 49), Bands & Bites (zie week 49), Wintergarten TivoliVredenburg (zie week 50) vinden deze week ook nog plaats.

WEEK 52​

27 december, Carnivale. Den Haag. De omschrijving op de website maakt erg nieuwsgierig: ‘Ontdek in het Haagse Huijgenspark een magische wereld met duizenden lichtjes, buitenissige artiesten, warmte en gezelligheid. Gekke, mooie tentjes die je binnentreedt om er vervolgens bizarre dingen mee te maken. Overdag gezellig voor het hele gezin, en in de avond ontluiken de rauwe randjes in de schaduw van de vlammen in de vuurkorven.’ Entree: €10,- Jeugd: €5,-

28 & 29  december,  winterbierfestival Delirium café. Amsterdam. Nog meer bier in het lijstje! Bij het Delirium café is er op 28 december een klein winterbierfestival. Entree: bij binnenkomst koop je een proefglas voor €5,-. Deze  mag je na afloop houden. Bier, fris, wijn en eten kan worden gekocht met munten die bij de ingang te koop zijn. Een muntje kost €2,50

31 december vuurwerkshow bij het Scheepvaartmuseum. Amsterdam. Vanuit de haven van het Marineterrein bij Het Scheepvaartmuseum wordt het grootste vuurwerk van Nederland ontstoken. Het evenement aan het Oosterdok begint om 23.00 uur. Kom op tijd, want het is vaak druk. Entree: gratis.

En ook zoals hierboven al vermeldt, Hortus By Light (zie week 51), Wintergarten TivoliVredenburg (zie week 50) ook deze week nog bezig.

Verder zijn er in december onwijs veel leuke concerten, toneelstukken en feestjes. Ook zijn dingen als Vuurtoreneiland, een middagje strand of een activiteit als een escaperoom leuke opties voor een dagje weg.

 

LEAVE A REPLY