Budget ontbijttest

0
Budget ontbijttest

Influencers eten nooit een droge boterham met pindakaas als ontbijt, tenminste, als ik hun Instagram-account mag geloven. ‘s Ochtends zie ik vaak jaloersmakende ontbijtjes voorbij komen in mijn feed, terwijl ik een bak met yoghurt en cruesli naar binnen werk. Pancakes, gepocheerde eitjes, broodjes met truffelmayonaise. Mmm en dit lijkt vrijwel altijd buiten de deur te zijn. Tijd om ook eens decadent te doen en elke dag buiten de deur te ontbijten. Dit doe ik alleen wel op een manier die ook geschikt is voor iemand met een studentenbudget. Tijd voor de grote budget ontbijttest.

COFFEECOMPANY

Oké, ik begin de week misschien niet echt met een budget ontbijt. Ik zit namelijk in de CoffeeCompany. Voor €5,75 krijg ik een verse croissant, een sapje en een kleine koffie naar keuze. Een groot ontbijt is het niet, maar de koffie maakt alles goed. Zoals bij de beste wel bekend is de coffee company de perfecte plek voor je coffee date of om te zitten met je laptopje. Ik zou er speciaal voor het ontbijt niet heengaan, maar gezellig zitten in het zeker.

Schade: €5,75

Prijs/Kwaliteit: ★★

Decor: ★★★★★

HEMA, Ontbijt 1

Bij de HEMA heb je twee verschillende ontbijtjes. Deze variant (ontbijt 1) krijg je bij de filialen die alleen een simpele counter hebben en waar dus geen restaurant aanwezig is.

Bij de HEMA in de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam kreeg ik een zakje met daarin een flesje jus, 2 stroopwafels en een baguette, kaas, rucola en de befaamde hotdog saus. Er is zitplek in dit  filiaal, maar die vind ik niet echt gezellig. Ik eet mijn ontbijtje thuis op. Het broodje is simpel, maar smaakt goed door de saus. De stroopwafels zijn een leuke toevoeging. Alleen een kopje koffie of thee mist nog.

Schade: €2,50

Prijs/kwaliteit: ★★★★

Decor: ★★

HEMA, Ontbijt 2

Het HEMA ontbijt zoals ik hem in eerste instantie ken: een baguette met ei, een croissantje met jam, jus en een kopje thee of koffie. Het ei op de baguette is koud, jammer! Verder vind ik het croissantje niet echt interessant. Hij is een beetje droog, maar met de mierzoete jam prima weg te kanen. De extra ontbijtopties, zoals bacon en pancakes, heb ik niet geprobeerd. Ik vond ze er niet echt aantrekkelijk uitzien.

Schade: €2,-

Prijs/kwaliteit: ★★

Decor: ★★★

McDonald’s

Aangezien ik om 9 uur in college moet zitten, ben ik al rond half 9 in de McDonald’s. Het staat me niet aan om op deze vroege mogen een vette MacEgg naar binnen te werken. Ik kies daarom voor de pancakes. Het zijn dunne, mooi gebakken pancakes en ik krijg er bakje stroop bij. Ze zien er lekker en fotogeniek uit. Helaas zijn ze erg droog en smaken ze naar karton. Ik bestel er verder een kopje thee bij, maar zelfs dan krijg ik ze niet echt weggespoeld. Yuk.

Schade: €3,50

Prijs/kwaliteit: ★

Decor: ★★

IKEA

Tijd voor het beruchte IKEA ontbijt. Bij de IKEA zijn er 2 opties. Je kunt kiezen voor het €1 euro ontbijt, wat bestaat uit een eitje, een croissantje, een kaiserbroodje, jam, kaas en een kopje thee of koffie. De tweede optie is de brunch. Voor €3 krijg je een kaiserbroodjes, plakje zalm, jam, boter, koffie/thee en een omelet. Mijn gezelschap kiest voor de brunch. Ik ga voor het budget ontbijt, maar kan het niet laten om ook wat pancakes mee te nemen. Ik ben positief verrast! De pancakes zijn heerlijk zacht en smaken naar vanille. Het omelet smaakt goed en het croissantje is prima. Verder vind ik het erg gezellig om er te zitten. Het is gezellig druk en ik kan het uiteraard niet laten om de IKEA nog even in te lopen. Een relaxte start van de dag.

Schade: €1 voor een ontbijt, €3 voor brunch. €0,50 voor extra items (pancakes, bacon en meer)

Prijs/kwaliteit: ★★★★★

Decor: ★★★★

Dagelijks Lekker

Hoewel ze geen ontbijtdeal aanbieden, is deze broodjeszaak onwijs goedkoop. ’s Middags staat er vaak een lange rij. Hoewel het eigenlijk Dagelijks Lekker heet, noemen die meeste mensen (die ik ken in ieder geval) het de één-tachtig-winkel. In dit zaakjes kost alles namelijk €1,80. Luxe broodjes? €1,80. Smoothie? €1,80. Donuts? €1,80. Je begrijpt het concept. Een aantal broodjes die ze verkopen: Grillworst met chili-mayonaise, kipfilet met rucola en cajun spread en beenham met honing-mosterdsaus. Ik ging voor het broodje met brie en gerookte paprika reepjes. Verder nam ik er een bosbessen smoothie bij. Voor €3,60 had ik een écht lekker broodje en een goede smoothie. Echt gezellig zitten is het er niet, dus het is beter om dit ontbijtje mee te nemen. Dagelijks Lekker heeft vestigingen in heel Nederland.

Schade: €3,60 voor een luxe broodje + een smoothie

Prijs/kwaliteit: ★★★★★

Decor: ★

 

La Place

Bij La Place vind ik het broodje met kip of die met kruidenroomkaas altijd erg lekker. Ik verheug me dus op dit ontbijt! Uit het buffet mag je 6 ontbijt items kiezen. Daarnaast krijg je een kopje thee of koffie en een glas verse jus. Het buffet bestaat onder andere uit: Stukken kaasbroodjes/saucijzenbroodjes, klein bakje met kruidenroomkaas, tonijnsalade, bakje boter, bakje jam, tonijnsalade, bakje roerei, broodje met zongedroogde tomaat, hard bolletje, vers fruit, yoghurt met muesli en croissantjes. Genoeg keuze in ieder geval en misschien vergeet ik nog wel wat items. Mijn ontbijt bestond uit een bolletje, een broodje met zongedroogde tomaat, kruidenroomkaas, roerei, fruit en een stuk van een kaasbroodje. Het was vrij druk bij de La place en voor sommige items had je wat geduld nodig. Het smaakte verder erg goed en ik vond het aanbod zeer divers. Dit ontbijt is alleen wel iets duurder en haalt het voor mij toch net niet bij het ontbijt van de IKEA.

Schade: €4,50

Prijs/kwaliteit: ★★★★★

Decor:★★★★

 Voor mij zijn La Place en de IKEA beiden winnaars van de test. Het ontbijt is goed en je zit gezellig. Bij IKEA smaakt alles vers, is de portie goed en zijn er talloze opties om het ontbijt uit te bereiden. Het ontbijt of de brunch is daarnaast erg goedkoop. La place heeft keuzen uit verschillende items en de items van het buffet zijn net wat aparter dan de producten van de IKEA. Mocht je gewoon een simpel ontbijt willen met een eitje, een broodje, jam en boter, dan is IKEA een betere optie vanwege de prijs. Voor mij is de grote verliezer de McDonald’s. Voor de frietjes een goede plek, voor het ontbijt kun je er beter met een grote boog omheen lopen. Niet meegenomen in de test, maar plekken waar ze ook nog goedkope ontbijtjes serveren, zijn de Bakker Bart en Intratuin.

 

 

LEAVE A REPLY