Weekend naar de zon

1
Weekend naar de zon

Vandaag viel de eerste natte sneeuw in Amsterdam. Voor een momentje was het idyllisch, maar daarna begon het keihard te hagelen. De afgelopen dagen vormen de wolken een grijze deken en wordt het kouder. Pff de winterdip slaat toe. Het wordt tijd voor een tripje naar de zon. In de kerstvakantie is het voor mij niet meer mogelijk om weg te gaan. Mijn agenda zit bomvol met diners, familieverplichtingen en feestelijke activiteiten. De prijzen liggen daarnaast erg hoog. In januari zijn de zonbestemmingen weer een stuk goedkoper. Een weekendje Tenerife, Ibiza, Marrakech of Gran Canaria zijn dan een goede optie! Deze bestemmingen hebben een zacht klimaat, de vliegtickets kosten minder dan €200 euro en het ligt niet verder dan 5 uur vliegen vanaf Amsterdam. 

Ibiza, Spanje

Foto: Homease
Screenshot Google Flights

Data: vrijdagmiddag 12 januari t/m zondagmiddag 14 januari

Vliegticket: €71 voor een directe vlucht vanaf Eindhoven.

Maatschappij: Transavia

Gemiddelde temperatuur: 17 graden

Kans op neerslag (waarbij 0=nihil, 5=meer dan 200mm): 💧💧

Gemiddelde totale prijs p.p.: €111 (2 overnachtingen incl. vlucht, op basis van 2 personen)

Volgens de website Ibiza-winter is Ibiza in de wintermaanden groen, fleurig en rustig. De temperatuur ligt tussen de 15 en 23 graden als de zon schijnt. Hoewel de kans op regen groter is dan in de zomer, regent het relatief weinig. In de winter bloeien exotische bloemen op het eiland en als je geluk hebt bloeit ook de amandelbloesem. Volgens de website zul je af en toe een jasje nodig hebben, maar verder is de kans op mooi weer is groot. Je boekt al een prima hotel of AirBnB vanaf 20 euro per persoon per nacht.

Gran Canaria

Foto: in24foto’s.nl
Screenshot Skyscanner.nl

Data: vrijdagochtend 19 januari t/m zondagavond 21 januari

Vliegticket: €150 voor een directe vlucht.

Maatschappij: Tui

Gemiddelde temperatuur: 19 graden

Kans op neerslag: 💧

Gemiddelde totale prijs p.p.: €200 (twee overnachtingen incl. vlucht, op basis van twee personen)

Lange zandstranden, leuke dorpjes en een hoop activiteiten. Als ik een beetje zoek via Google kom ik erachter dat er in ieder geval genoeg te doen is tijdens een kort weekendje Gran Canaria. De kans op goed weer is groot. Liggen op het strand is er niet echt bij vanwege de wind die vaak aanwezig is in de winter. Wel is het perfecte weer om het eiland te verkennen. Let er wel op aan welke kant je van het eiland een hotel boekt, de kans op mooi weer is in het zuiden groter dan op het noordelijke gedeelte van het eiland. Je boekt een leuk Airbnb appartement vanaf €25,- per persoon per nacht.

Marrakech, Marokko

Foto: stays.io

Screenshot Google Flights

Data: vrijdag 12 januari t/m maandag 15 januari terug

Vliegticket: €193 euro voor een directe vlucht.

Maatschappij: Transavia

Gemiddelde temperatuur in januari: 17 graden

Kans op neerslag: 💧💧

Gemiddelde totale prijs p.p.: €230 (drie overnachtingen incl. vlucht, op basis van twee personen)

Heerlijke tajines, prachtige gebouwen en een mild klimaat. Mocht het weer niet mee zitten, dan kun je altijd door oude paleizen dwalen of shoppen op verschillende (kruiden)marktjes. ‘s Avonds kan het flink afkoelen. Mocht je toch wat sneeuw willen zien, dan kun je ervoor kiezen om een dagtrip naar het Atlasgebergte te maken. Je zit al vanaf €15 per nacht per persoon in een hotel, die een 8.2 scoort op booking.com. Als je wat meer besteedt zijn er veel opties die er ook een luxe Spa bij hebben.

Lanzarote, Spanje

Screenshot Google Flights

Data: Vrijdag 12 januari t/m zondag 14 januari

Vliegticket: €143 voor een directe vlucht.

Maatschappij: Transavia

Gemiddelde temperatuur in januari: 19 graden

Kans op neerslag: 💧

Gemiddelde totale prijs p.p: €179 (twee overnachtingen incl. vlucht, op basis van twee personen)

Lanzarote is een populaire bestemming om te overwinteren. Waar sommige eilanden wat saaier worden gedurende het laagseizoen, is er op Lanzarote nog genoeg te beleven. Uit de wind is het heerlijk warm. Ook leuk: de wijnen van Lanzarote worden bekroond vanwege de goede kwaliteit. Voor €18 per nacht per persoon zit je in een prima hotel op een goede locatie.

Helaas geldt voor alle bovengenoemde bestemmingen dat je een beetje geluk moet hebben. Voor écht zonnige bestemmingen met perfect strandweer moet je toch nog een stukje verder reizen. Fuerteventura en Tenerife zijn ook opties om te overwegen. Plekken als Faro, Tel Aviv, Malaga en de Griekse eilanden zijn niet geschikt in januari, maar zijn eind februari/maart wel interessant. Mocht je een vakantie overwegen, of misschien heb je al een vakantie geboekt, kijk dan nog even naar dit artikel.

De genoemde prijzen in dit artikel waren de prijzen op 9 december 2017. Prijzen kunnen afwijken.

LEAVE A REPLY